LÆR OM GÅRDENS DYR
MORGENFRUERNES HJEMMESIDE
LEJ ET HUS MED TANGTAG

HVEM ER VI PÅ GÅRDEN?

Solveig og Henning flyttede sammen på Storhavegård i år 2000. For ti år siden overtog de det lysestøberi, der var på gården i forvejen. Siden er der kommet meget andet end lys i butikken!

Hvert år har er der kommet en lille smule nyt til gården. Nye produktioner, nye børn, nye bygninger eller nye dyr. De fastboende på gården er Solveig og Henning og deres to piger, Ane og Sigrid på 12 og 14 år. De ældste piger, Mariane, Kirsten og Laura, er flyttet hjemmefra for at blive klogere, men de vender altid tilbage i ferier for at se til at alt går godt på gården.

Læs mere om familien på gården og de ansatte herunder

SOLVEIG, GÅRDENS MORGENFRUE

Solveig er Morgenfrue på mere end en måde. Hun står op før alle andre og nyder stilheden før hanen galer. 

Solveig startede med at lave økologisk sæbe i år 2006. Som sygeplejerske var det især saltrestlagen og de mange slags tang omkring Læsø, der vakte nysgerrigheden. Siden har Solveig været på kurser og læst sig gennem alverdens tykke bøger om produktion af sæbe, creme og salver. Det blev starten på Morgenfruernes omfattende hudplejeserie, der er udviklet i samarbejde med biolog Karin Krogstrup.

Solveig står også for lysproduktionen og butikken.

Læs mere om Morgenfruernes Hudpleje HER

HENNING

Henning sørger for at alle dyr og gæster i Storhaven har det godt.

Han er uddannet landmand, og da hans livret er nybagte boller med tandsmør, byggede han i 2006 en stubmølle og startede Læsø Bagemel.

Henning arbejder også som tækkemand og har de senere år beskæftiget sig med Læsøs tangtage, som er i svært forfald. Han har lært sig og sine hjælpere håndværket at tænge med tang på ny. Nu er de første pilotprojekter veloverstået og det egentlige arbejde med at lave nye tangtage kan begynde.

Læs mere om tangtage HER

VORES HJÆLPERE - UDEN DEM, INGEN STORHAVEN